Friday, 6 April 2018

Khalish vs Khaira

Bismilah..Salam..
Xde niat pon nk membandingkan anak2 sbb tau masing ade kelebihan sendiri..
Khalish..byk special time yg aku terlepas sbb masa tu kerja..mest org fikir bz sgt ke..smpai terlepas..buzy jgk sbb siang kerja..pg kul 7 sbb dr seri iskandar ke ipoh masuk kerja kul 9..jd kena awal kadang khalish pon xbgun lg..Balik kerja kul 5.30 smpai umah pon kul 7 mcm tu..sampai rumah mak terus siap msk mkn mlm mandi n smbahyg..Bg Khalish tido je..sbb klw tido lmbt nnt nk bgun awal..
So byk moment2 important aku terlepas..dan kami pon berpindah ke batu gajah..sbb mak kata nk blaja kt pondok..
Hmm..knp xduk je kt umah mak???..
Sbb jauh dr ipoh..masih bekerja kt ipoh..
Knp xduk kt umah hubby kt ipoh..sbb dh ikat kontrak ngn penyewa untuk duk situ paling kurang 2 thn..lgpon dia jga umah elok..xkn nk halau2 org..biarla kita yg dihalau..jgn kita menghalau org..xbaik..
Omgggg...apa yg aku melalut ni..ok back into the topic..
Khalish Alhamdulilah mmg senang sgt nk jaga..khalish xsuke menangis n xmenangis pon..really!!!
Khalish,nk jaga dia sgt senang,ko bg dia kenyang makan..ko bg dia tido..pastu dia bgun nnt dia main..diam la dia..xde nangis2..
Dan after ade adik ni pon dia pon sgt senang jaga plus rajin lg..
Pstt nnt aku bg tips camno nk bg ank rajin..
Iyeee..rajin..orang tua pon xserajin dia..Dia pas makan angkat pinggan ke dapor tau..ko hado..siap tolong lg angkat mangkuk ke cawan ke yg ade lg kt tmpt makan tu..
Lepas main dia akan kemas balik apa yg dia main tu..Lepas duk kt kerusi dia letk balik kerusi kt tmpat asal..ko percaya x budak 2thn 6bln sgt2 rajin cmni..Nak makan dia akan tolong angkat cawan ke pinggan ke tmpt mkn..
Khalish izra anak ibu sgt baik n rajin..ibu bersyukur sgt..
Khaira..my princess manja..
Khaira mmg fully dlm perhatian ibu..
Khaira sampai nk msk 8 bln mmg exclusive susu ibu..
Khaira mmg manja..ngn sume dia manja termasuk ngn abg dia..klw abg dia ade dekat ngn dia,dia akan lentok2 kepala bersandar kt abg dia..see manja kn..
Khaira mmg nk berkepit je ngn aku..nk kencing pon ngis sbb hilang dr pndangn dia..
Walaupon progress dia lg cepat dr Khalish..
Menerap 3 bln
menyulur 4 bln lebih
Meniti 7bln
Tumbuh gigi 7 bulan lbh
Tapi ragam dia..fuyoooo..Xkena sikit nangis,itu nangis..nasib baik ibu dh xkeje..klw keje xtau la mcmane org mengasuh mau kena cubit je..





B



No comments:

Post a Comment