Thursday, 5 April 2018

Keluarga kecil yg comel

Bismilah..Salam..

Kami dh berpindah ke ipoh nk dkt 8 bln dh..Masa aku berpantang abg bwak brg2 pindh ke rumah suami di Ipoh sebelum ni duk batu gajah..Akhirnya after setahun lbh duk batu gajah..kami pindh blik ke rumah lama..Home sweeet home..

Disebabkn aku suri rumah n mak aku pon xbrapa sht jd aku kerap ulang alik ke kmpg..Temankn mak sbb adik pon kerja shift mlm xde kt umah..Bila kerap blik kmpg rasa kecian pulak kt en.hubby sbb duk umah sensorg,mknnyer mcmne,baju keje pon bsuh sendiri..Keciankn....jd abg bujangla..

After discuss ngn en.somi,mak pon dh semakin shat..aku pon rasa better aku tumpukan perhatian pd keluarga kecik aku plak..

After jarang blik kmpg ni..aku nmpk khalish n khaira mcm mkin rapat dh boleh get along..Klw dulu khalish jelous sgt ngn khaira,xboleh nk nenen pon dia kcw..tp now on..khalish nmpk boleh terima adik dia..actually bnda ni sgt merisaukn aku sbb tkut khalish jelous ngn khaira dia pukul adik dia..tp Alhamdulilah sangkaan aku xtetap..skrg khalish dh boleh main ngn khaira..khaira dh pndai main skrg..

Dulu aku rsw sbb aku pregnant kn khaira masa khalish 1thn 3 bln..masih kecik n perlukn kasih syg..
But skrg aku phm,perancangan Allah tu lg baik..Khaira dtg pd kami just in time..Mmg sesuai sgt..Khalish ade kawan n deorang buat altiviti sama2..
Kalau terkasar sikit khalish kt khaira tu biasa la sbb khalish xpndai kawal lg..

Anak lelaki n anak perempuan mmg xsama..khalish dulu aku kerja byk best part aku terlepas n xrasa pape..
Tapi skarg Alhamdulilah segala perkembangan dorg aku ade n aku sendiri rasa excitednyer..

Psttt..khaira dh tumbuh gigi,bestnyer..





No comments:

Post a Comment